Parlem de Sarrià - La revista de Sarrià de Ter
Editorial "Parlem de Sarrià" núm. 83: nova gespa al camp de futbol, la Fira del Paper, els 10 anys de la Confetti i molt més!
Escrit per Roger Casero   
Dilluns, 01 de Abril de 2013 11:10
Podríem dir que aquest és un número eclèctic, resultat de donar visibilitat a les múltiples activitats que al llarg del trimestre es fan al poble i que, per la seva diversitat i tipologia, ens és impossible de seguir presencialment. El mes d’octubre es va inaugurar el nou camp de gespa artificial, amb grades i vestidors nous. Així ho podem seguir en l’article del regidor d’esports i el del FC Sarrià. Com a resultat d’aquesta actuació s’ha creat un nou equip esportiu, el futbol americà, emparat en el club dels wolves i que promet espectacularitat.

La Fira del Paper va girar sobre una nova tècnica que te una llarga tradició als Estats Units d’Amèrica, l’scrapbooking, cosa que ens ha permès descobrir que també te seguidores al poble amb treballs ben artístics. A la Fira Comercial varem poder gaudir de la presència de cotxes d’època.

A Cultura es parla de l’arrelament dels espectacles de les Nits del Coro i de les trobades que organitza la Biblioteca amb diversos escriptors, convidats pel club de lectura o per donar un curs d’escriptura. També descobrireu llibres recomanats d’autors diversos com Almudena Grandes, inspirada en fets de la Guerra Civil i Petros Márkaris “el nou oracle de Delfos”, un autor grec que cal seguir per conèixer què està passant al país helènic. 

La vida municipal segueix. La sortida del regidor Raimon Cros del govern municipal obliga a refer el cartipàs, amb l’entrada de la regidora Imma Oliveras. El Quadern d’apunts es fa ressò de la recuperació del cadafal de la plaça de can Nadal.

Hem de celebrar un important aniversari, el de l’inici de la nova escola bressol, inaugurada l’octubre del 2002 al local de la Cooperativa. Deu anys d’activitat educativa, d’un munt de nens i nenes que han anat a una escola des de nadons, d’una llarga reivindicació municipal que ha resultat tot un èxit de projecte mercès a la professionalitat de les educadores i personal auxiliar. Un servei molt ben valorat i estimat pels sarrianencs.

Quan s’acosta el Nadal, s’organitzen activitats clàssiques i de noves: el tió del Pla de l’Horta, el Patge Reial al Pla dels Vinyers, el concert de Nadal que promouen els Cantaires de Sarrià, els Pastorets al CCP de Sarrià de Dalt, l’arrossada per la Marató de TV3 i la Cavalcada de Reis, amb les carrosses guarnides per les entitats, fent viure als infants un dia d’il·lusió.

Ben segur que entre tots els articles que us proposem en aquest número en trobareu algun que us farà encantar. Bona lectura!
Última actualització ( Dilluns, 01 de Abril de 2013 11:12 )
 
Ja pots llegir la revista 83 des del teu ordinador!
Escrit per Administrator   
Dimecres, 13 de Març de 2013 00:00

Hem penjat, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital des de la nostra pàgina d'Issuu. A partir d avui ja està pots llegir el número 83 de Parlem de Sarrià des de la pestanya "Les revistes". Gaudeix-la!

A més, no cal descarregar la revista al teu ordinador: la pots llegir des de la mateixa pàgina. 

  

Última actualització ( Dimecres, 13 de Març de 2013 20:18 )
 
Ja pots llegir la revista 84 des del teu ordinador!
Escrit per Administrator   
Dimecres, 13 de Març de 2013 00:00

Hem penjat, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital des de la nostra pàgina d'Issuu. A partir d'avui ja està pots llegir el número 84 de Parlem de Sarrià des de la pestanya "Les revistes". Gaudeix-la!

A més, no cal descarregar la revista al teu ordinador: la pots llegir des de la mateixa pàgina. 

  

Última actualització ( Divendres, 28 de Juny de 2013 16:41 )
 
Editorial "Parlem de Sarrià" núm. 82: Festa Major, POUM i molt més!
Escrit per Roger Casero   
Dijous, 27 de Desembre de 2012 09:30
Dins d’un número eminentment festiu com ha de ser el dedicat a la Festa Major i al Bateig dels Gegants de la veïna població de Santa Eugènia de Ter, exmunicipi independent, ara barri de Girona, destaquen altres aspectes més seriosos de la dinàmica del nostre poble.

Per una banda, l’aprovació inicial del POUM, una tramitació complexa i sobretot tardana en la seva elaboració. D’aquest tema en parlen l’alcalde Roger Torrent i el regidor de l’oposició Roger Casero. És un èxit aconseguir que el procés vegi la llum i també aprovar-lo per unanimitat. Ara bé, això no és motiu perquè a l’hora d’exposar-lo al públic es faci de manera superficial sense entrar en els detalls de cada polígon, deixant que els veïns i veïnes s’espavilin en la defensa dels seus drets quan aquests resulten perjudicats, sense que ningú s’assabenti dels motius pels quals els tècnics i els polítics han adoptat determinades decisions.

No és de rebut que ens esgargamallem demanant un referèndum per la independència i no puguem opinar sobre qüestions de vital importància veïnal. Està bé que posem els pilars i l’energia cap a una nova era, que ens il·lusioni aquest repte, però no oblidem la política petita. El cas del POUM n’ és un clar exemple ja que no s’ha estimulat la participació perquè no ha interessat políticament, però en d’altres temes menors, igual d’importants per enfortir les relacions veïnals, com la creació dels consells consultius, passa el temps, tot són bones intencions i regna el silenci.

No és així com es dignifica la política i sobretot si pensem en quina mena d’estat volem construir: volem una democràcia delegada, com fins ara, o volem una democràcia més participativa?

Dins d’aquest número es produeix un altra coincidència: la celebració del Mulla’t i l’entrevista al qui fou entrenador de natació de l'ADC Sarrià de Dalt, en Xavi Pérez. Llegiu amb atenció l’entrevista de Marcel Muñoz i convindreu amb nosaltres que a n’en Xavi Pérez se li deu un homenatge.
Última actualització ( Dijous, 27 de Desembre de 2012 09:34 )
 
Ja pots llegir la revista 82 des del teu ordinador!
Escrit per Administrator   
Dijous, 20 de Desembre de 2012 00:00

Hem penjat, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital des de la nostra pàgina d'Issuu. A partir d avui ja està pots llegir el número 82 de Parlem de Sarrià des de la pestanya "Les revistes". Gaudeix-la!

A més, no cal descarregar la revista al teu ordinador: la pots llegir des de la mateixa pàgina. 

Última actualització ( Dijous, 20 de Desembre de 2012 19:11 )
 
Editorial "Parlem de Sarrià" núm 81: "Escola verda"
Escrit per Roger Casero   
Dissabte, 22 de Setembre de 2012 16:54

Escola verda

De cop i volta, mercès a la diligència de la professora i cap d’estudis del CEIP Montserrat, Engràcia Bramon, ens assabentem que la nostra escola porta deu anys complint amb els manaments d’Escola Verda, ensenyant i educant als nens i nenes de Sarrià de Ter en el reciclatge, en l’estima per la natura, en participar en programes de la millora i conservació del patrimoni natural i cultural, en el manteniment d’un hort escolar...

Del començament del projecte se’n feia ressò la revista Parlem de Sarrià n. 46, del setembre del 2003, un projecte derivat de l’Agenda 21 Local i del pla d’Acció Local per la sostenibilitat que el municipi de Sarrià de Ter ja havia realitzat. Ens deien l’Engràcia i la Montse Seguí en aquells inicis: “Ser escola verda és un canvi d’actitud i d’hàbits. Vol dir en definitiva, posar-se a caminar i sumar el que faig jo amb el que fas tu. Les petites coses que podem fer a casa, a l’escola al carrer, al poble...potser no faran el forat de la capa d’ozó més petit ni salvarà la selva amazònica, però de ben segur millorarà l’espai on vivim. És un compromís de tots! “

No podem més que agrair a l’escola de Sarrià de Ter tots aquests anys de feina perseverant en l’ensenyament de les petites pràctiques ambientals, que han arrelat en moltes famílies del poble mercès l’impuls dels nens i nenes. En aquest número trobareu a més, dues mostres de l’activitat educativa en l’àmbit participatiu i social que realitza l’escola: l’una, els plens infantils, on els alumnes de cinquè i sisè fan les seves demandes al batlle, moltes d’elles relacionades amb el reciclatge i la neteja de l’espai urbà o del manteniment de les escultures que apadrinen; l’altra el concurs dels premis literaris St. Jordi, narracions i poemes entorn de l’estalvi energètic, tot aprofitant que enguany és l’any de les energies renovables. L’educació ambiental és una constant, pluja fina del dia a dia que porten a terme els professors i professores de la nostra escola amb voluntat d’implementar hàbits saludables però sobretot que fomentin la convivència.

Al darrera de molts projectes del CEIP Montserrat, fent, construint, creant, comunicant, trobem la professora Engràcia Bramon, que enguany es jubila. La nostra estimada Engràcia forma part del col·lectiu de l’escola Montserrat des de l’any 1980 i, n’estem segurs, és una de les mestres més apreciades per més d’una generació d’alumnes sarrianencs i santjulianencs de qui han après bones pràctiques ambientals i de ciutadania.

 

Última actualització ( Dissabte, 22 de Setembre de 2012 16:58 )
 
Ja pots llegir la revista 81 des del teu ordinador!
Escrit per Administrator   
Dissabte, 22 de Setembre de 2012 00:00

Hem penjat, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital des de la nostra pàgina d'Issuu. A partir d avui ja està pots llegir el número 81 de Parlem de Sarrià des de la pestanya "Les revistes". Gaudeix-la!

A més, no cal descarregar la revista al teu ordinador: la pots llegir des de la mateixa pàgina. 

 

Última actualització ( Dissabte, 22 de Setembre de 2012 17:54 )
 
Ja pots llegir la revista 80 des del teu ordinador!
Escrit per Administrator   
Dimecres, 13 de Juny de 2012 00:00

Hem penjat, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital des de la nostra pàgina d'Issuu. A partir d avui ja està pots llegir el número 80 de Parlem de Sarrià des de la pestanya "Les revistes". Gaudeix-la!

A més, no cal descarregar la revista al teu ordinador: la pots llegir des de la mateixa pàgina. 

 

Última actualització ( Dimecres, 13 de Juny de 2012 14:48 )
 
Editorial "Parlem de Sarrià" núm 79: "Els crèdits"
Escrit per Roger Casero   
Dilluns, 09 de Abril de 2012 09:46
Una assídua lectora de la revista ens comentava temps enrere que sempre hi trobava alguna notícia d’interès, o una referència a persones a qui havia conegut però feia temps no veia. Ens passa sovint, anem tan atrafegats que difícilment ens trobem i en comptades ocasions coincidim.
 
Quan repasseu la revista que teniu entre mans, veureu com hi ha gent que fa possible que s’organitzin coses, que tinguin continuïtat  i que siguin el nostre punt de reunió o de nexe: L’Esteve Pineda ha celebrat 80 anys dalt l’escenari i fins i tot va sortir a TV3. La malaurada Victòria Padrosa, procurava ajudar-lo en les representacions dels Pastorets i del grup Cafè, Copa i Puro, però també va fer una feinada ensenyant mecanografia a nens i nenes. En Salvador Muñoz va ensenyar tota una generació a cantar i a tocar la guitarra i va tenir un merescut homenatge envoltat de més de 250 persones, xics, familiars i amics. Però hi ha molt més: quantes persones col·laboren perquè es faci la cavalcada de reis, la quina de Nadal, el pessebre vivent de l’escola Montserrat, l’arrossada per la Marató de TV3, el concert de cant coral? 
 
Quanta gent hi ha darrera cada activitat que s’organitza per a gaudi de tothom? Doncs molta i a ella li devem els crèdits, a qui podem posar el nom i el cognom i al col·lectiu que els engloba. Tingueu-ho present, sense la gent desinteressada que dedica tantes hores als altres, res seria possible.
 
Les retallades
 
I si ja és difícil portar a terme una activitat, encara ho serà més enguany fer-ho amb poc pressupost. Totes les entitats del municipi han vist com se’ls ha retallat l’aportació del consistori i per tant, o bé es rasquen la butxaca o bé busquen patrocinadors, o bé reduiran l’activitat.
 
En el cas de la revista, la retallada ha estat molt severa al nostre entendre (el pressupost d’edició s’ha reduït a la meitat) i ens obligarà a buscar nous socis i nous anunciants. Per aquest 2012, podem garantir els quatre números anuals, però no per l’any vinent, ja que haurem exhaurit els estalvis. De moment, gaudiu d’aquest número i assaboriu els més de 40 articles, elaborats per 45 persones.
Última actualització ( Dilluns, 09 de Abril de 2012 09:47 )
 
Revista 79 disponible i canvis a la pàgina
Escrit per Administrator   
Dimecres, 04 de Abril de 2012 00:00

Hem penjat, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital. A partir d avui ja està pots llegir el número 79 de Parlem de Sarrià des de la pestanya "Les revistes". Gaudeix-la!

A més, a partir d'ara no cal descarregar la revista al teu ordinador: la pots llegir des de la mateixa pàgina. Aquesta opció està disponible a partir del número 73, per les revistes anteriors a la 73 segueix essent necessari descarregar el fitxer PDF. Per llegir les revistes online, el sistema funciona com sempre: des de la pestanya "Les revistes", fent click a la portada corresponent, aniràs a la pàgina de lectura. 

 

Última actualització ( Dimecres, 04 de Abril de 2012 11:22 )
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Fi >>

Pàgina 5 de 8