Parlem de Sarrià - La revista de Sarrià de Ter
Editorial "Parlem de Sarrià" núm 78: Els XICS de Sarrià de Dalt
Escrit per Roger Casero   
Dimarts, 10 de Gener de 2012 08:15
ELS XICS DE SARRIA DE DALT

Abans que la (mala) memòria condemni a l’oblit la gent i els fets ens cal documentar ordenar i escriure la nostra petita història local. La crònica dels Xics de Sarrià de Dalt l’hem d’inscriure en aquesta parcel·la, com un afer col·lectiu, una mostra de la iniciativa de persones amb molta empenta i generositat d’una època en la qual era molt difícil moure’s, agrupar-se i trobar finançament.

Quan en Salvador Muñoz, a començaments dels anys 70, va formar el grup de nens i nenes que cantaven i tocaven la guitarra i d’altres instruments com una activitat de lleure i aprenentatge
poc suposava la volada que el seu projecte arribaria a tenir. De 1970 fins a 1999, gairebé trenta anys d’activitat musical sense interrupció, en un poble amb escassa tradició musical. En aquest projecte, coincideix amb Mn. Domingo Casanellas, capellà de Sarrià de Dalt, el qual engresca molta gent del barri per la construcció del Centre Parroquial i per tota mena d’activitats a l’entorn de l’església. El grup de joves cantaires col·labora en les dates més assenyalades, canten a missa per Corpus, per la representació dels Pastorets al Centre, en època de les caramelles, per l’homenatge a la vellesa, de manera que la seva presència a Sarrià de Dalt es fa indispensable.

El grup s’estendrà cap altres indrets, sovintegen les seves visites als hospitals, geriàtrics i clíniques, sobretot per les festes de Nadal. Dos fites són pel record dels Xics, el primer viatge a Lourdes el 1974 i el Viatge a Roma, per veure el Papa Pau VI a Castelgandolfo el 1975.

A més dels Xics, Salvador Muñoz dirigeix el grup coral de Vilaroja, els “Amigos de la Canción”, amb més de 80 components, els quals s’ajuntaran l’any 1980 amb els Xics de Sarrià de Dalt. Continuen cantant a missa, a les esglésies de Sarrià de Dalt, Sant Julià de Ramis i Vila-roja, fent el seu pelegrinatge per centres hospitalaris i assistencials i cantant en esdeveniments, com els casaments. Alguns dels joves continuen amb la música i formen grups independents amb noms més o menys coneguts, com els Sintonia, la Salseta gironina o el grup Tramuntana.

L’evolució del grup segueix el reflex dels temps, les famílies surten de cap de setmana en cotxe i ja no es fan tantes activitats al barri. El 1998, encara es programen nombroses actuacions als centres gironins. Serà el darrer any que actuen conjuntament.

Després dels Xics, l’any 2001 s’inicia a Sarrià de Ter un nou grup de cant coral, “Els Cantaires de Sarrià”, que enguany celebren els seus 10 anys cantant. A Sarrià hi ha poca tradició musical, però hi ha gent que fa música, que n’entén i convé recordar, per la nostra història i per la nostra identitat, tots aquells qui amb pocs mitjans i molta voluntat, ens han ofert vetllades musicals.
Última actualització ( Dimarts, 10 de Gener de 2012 08:32 )
 
Homenatge als XICS de Sarrià de Dalt
Escrit per Roger Casero   
Dimarts, 10 de Gener de 2012 07:54

Targetó de l'homenatge als XICS de Sarrià de Dalt 

El proper dissabte 14 de gener a les 19h al Centre Cultural i Parroquial Mn Domingo Casanellas de Sarrià de Dalt es farà un homenatge al grup "Els Xics de Sarrià de Dalt", grup impulsat per Salvador Muñoz que entre el 1970 i el 1999 va tenir una diversa i interessant activitat musical i formativa.

Comptarem amb l'actuació del grup garrotxí de folk "Sol i Serena".

Al darrer número de la revista Parlem de Sarrià , la número 78, publiquem un article de Marcel Muñoz, fill d'en Salvador Muñoz, que relata la història, trajectòria i vivències del grup "Els Xics de Sarrià de Dalt".

L'homenatge als Xics l'organitza GERDS de Ter amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sarrià de Ter.

L'homenatge als Xics és un acte obert i gratuït per a tothom!

Última actualització ( Dimarts, 03 de Abril de 2012 14:28 )
 
Revista núm. 77 ja disponible
Escrit per Administrator   
Divendres, 16 de Setembre de 2011 00:00

Ja podeu trobar, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital. A partir d' avui ja està disponible el número 77 de Parlem de Sarrià en format PDF. Per a llegir-la, només heu d' anar a la secció "Revistes PDF" del menú superior i allà mateix la trobareu. ¡Gaudiu-la!

 

Última actualització ( Dissabte, 17 de Setembre de 2011 15:17 )
 
Revista núm. 76 ja disponible
Escrit per Administrator   
Diumenge, 19 de Juny de 2011 00:00

Ja podeu trobar, una vegada més, la revista número 76 de Parlem de Sarrià en format PDF. Per a llegir-la, només heu d' anar a la secció "Revistes PDF" del menú superior i allà mateix la trobareu. ¡Gaudiu-la!

 

Última actualització ( Diumenge, 19 de Juny de 2011 15:01 )
 
Revista núm. 75 ja disponible
Escrit per Administrator   
Dilluns, 14 de Març de 2011 00:00

Ja podeu trobar, com de costum,  la revista número 75 de Parlem de Sarrià en format PDF. Només heu d' anar a la secció "Revistes PDF" del menú superior. ¡Gaudiu-la!

 

Última actualització ( Dilluns, 14 de Març de 2011 21:16 )
 
Revista núm. 74 ja disponible
Escrit per Administrator   
Dimecres, 08 de Desembre de 2010 00:00

Ja podeu trobar gratuïtament la revista número 74 de Parlem de Sarrià en format PDF, a la secció "Revistes PDF" del menú superior. ¡Disfruteu-la!

 

Última actualització ( Dilluns, 14 de Març de 2011 21:14 )
 
Revista núm. 73 ja disponible
Escrit per Administrator   
Dimarts, 14 de Setembre de 2010 00:00

Ja podeu trobar gratuïtament la revista número 73 de Parlem de Sarrià en format PDF, a la secció "Revistes PDF" del menú superior. ¡Disfruteu-la!

 

Última actualització ( Dimarts, 14 de Setembre de 2010 17:10 )
 
Revista núm. 72 ja disponible
Escrit per Administrator   
Dimecres, 17 de Març de 2010 00:00

Ja podeu trobar gratuïtament la revista número 72 de Parlem de Sarrià en format PDF, a la secció "Revistes PDF" del menú superior. ¡Disfruteu-la!

 

Última actualització ( Dimarts, 22 de Juny de 2010 14:52 )
 
Revista núm. 71 ja disponible
Escrit per Administrator   
Dimecres, 17 de Març de 2010 00:00

Ja podeu trobar gratuïtament la revista número 71 de Parlem de Sarrià en format PDF, a la secció "Revistes PDF" del menú superior. ¡Disfruteu-la!

 

Última actualització ( Dimarts, 22 de Juny de 2010 14:51 )
 
El riu Ter, a debat
Escrit per Assumpció Vila   
Dissabte, 16 de Gener de 2010 07:13

Aquest dissabte 16 de gener, els de la revista Parlem de Sarrià, hem preparat un debat per parlar sobre la situació del riu Ter al seu pas per les comarques gironines. Els ponents seran la professora Anna Ribas, del departament de Geografia Humana de la UdG, membre del club excursionista de Sant Julià de Ramis i autora de l'article "El Ter a través dels mapes", de la revista Parlem de Sarrià, número 70; en Francesc Camps, president del Consorci Alba-Ter i alcalde de Celrà; en Dani Boix, de l'Institut d'ecologia aquàtica de la UdG i membre de la Comissió Rius de l'Associació de Naturalistes de Girona, i moderarà, l'Ivan Bustamante, biòleg, en representació de la revista.

El debat serà  a les 6 de la tarda, a la sala del Coro, de la placeta de la Font, de Sarrià de Ter.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Fi >>

Pàgina 6 de 8