Parlem de Sarrià - La revista de Sarrià de Ter
Revista núm. 78 ja disponible
Escrit per Administrator   
Dilluns, 16 de Gener de 2012 00:00

Ja podeu trobar, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital. A partir d' avui ja està disponible el número 78 de Parlem de Sarrià en format PDF. Per a llegir-la, només heu d' anar a la secció "Revistes PDF" del menú superior i allà mateix la trobareu. ¡Gaudiu-la!

 

Última actualització ( Dilluns, 05 de Març de 2012 21:26 )
 
El retorn dels Xics. Notícia al diari El Punt Avui
Escrit per Roger Casero   
Dimecres, 11 de Gener de 2012 10:46

El diari El Punt Avui ha publicat, avui dimecres 11 de gener, aquesta notícia sobre "El retorn dels Xics" 

Detall del cartell promocional de l'acte d'homenatge als Xics de Sarrià de Dalt Foto: PARLEM SARRIÀ. 

Homenatjaran la coral de Sarrià i el seu fundador, Salvador Muñoz

Aquest proper dissabte, 14 de gener, a Sarrià de Ter tindrà lloc un homenatge a una formació coral que ha marcat la història del municipi: els Xics de Sarrià de Dalt. Formada a principis dels setanta i dissolta el 1999, l'agrupació ha aconseguit contactar i reunir una vuitantena de membres que la van formar –i a l'espera d'aquells qui s'hi vulguin afegir– per participar en aquest acte emotiu que, entre altres, vol retre homenatge al seu fundador i director, Salvador Muñoz. Al Centre Cultural Parroquial Mn. Domingo Casanellas (19 h) hi actuarà el grup de folk garrotxí Sol i Serena, però també s'ha anunciat que els Xics assistents interpretaran una cançó emblemàtica del grup com és Canta, canta, pajarito. També, hi ha prevista la projecció d'un muntatge audiovisual amb imatges que despertaran els records de més d'un.

Els Xics de Sarrià de Dalt és un petit projecte coral que va néixer amb un grup de nens i nens que cantaven i tocaven la guitarra i d'altres instruments com a activitat de lleure i aprenentatge. Durant els seus 30 anys d'activitat musical sense interrupció van donar de si molts concerts celebrats en dates assenyalades, en caramelles, festivitats diverses i com a complement dels Pastorets al Centre. Dos fites són pel record dels Xics, el primer viatge a Lourdes el 1974 i el viatge a Roma per veure el Papa Pau VI.

Última actualització ( Dimarts, 03 de Abril de 2012 14:28 )
 
Editorial "Parlem de Sarrià" núm 78: Els XICS de Sarrià de Dalt
Escrit per Roger Casero   
Dimarts, 10 de Gener de 2012 08:15
ELS XICS DE SARRIA DE DALT

Abans que la (mala) memòria condemni a l’oblit la gent i els fets ens cal documentar ordenar i escriure la nostra petita història local. La crònica dels Xics de Sarrià de Dalt l’hem d’inscriure en aquesta parcel·la, com un afer col·lectiu, una mostra de la iniciativa de persones amb molta empenta i generositat d’una època en la qual era molt difícil moure’s, agrupar-se i trobar finançament.

Quan en Salvador Muñoz, a començaments dels anys 70, va formar el grup de nens i nenes que cantaven i tocaven la guitarra i d’altres instruments com una activitat de lleure i aprenentatge
poc suposava la volada que el seu projecte arribaria a tenir. De 1970 fins a 1999, gairebé trenta anys d’activitat musical sense interrupció, en un poble amb escassa tradició musical. En aquest projecte, coincideix amb Mn. Domingo Casanellas, capellà de Sarrià de Dalt, el qual engresca molta gent del barri per la construcció del Centre Parroquial i per tota mena d’activitats a l’entorn de l’església. El grup de joves cantaires col·labora en les dates més assenyalades, canten a missa per Corpus, per la representació dels Pastorets al Centre, en època de les caramelles, per l’homenatge a la vellesa, de manera que la seva presència a Sarrià de Dalt es fa indispensable.

El grup s’estendrà cap altres indrets, sovintegen les seves visites als hospitals, geriàtrics i clíniques, sobretot per les festes de Nadal. Dos fites són pel record dels Xics, el primer viatge a Lourdes el 1974 i el Viatge a Roma, per veure el Papa Pau VI a Castelgandolfo el 1975.

A més dels Xics, Salvador Muñoz dirigeix el grup coral de Vilaroja, els “Amigos de la Canción”, amb més de 80 components, els quals s’ajuntaran l’any 1980 amb els Xics de Sarrià de Dalt. Continuen cantant a missa, a les esglésies de Sarrià de Dalt, Sant Julià de Ramis i Vila-roja, fent el seu pelegrinatge per centres hospitalaris i assistencials i cantant en esdeveniments, com els casaments. Alguns dels joves continuen amb la música i formen grups independents amb noms més o menys coneguts, com els Sintonia, la Salseta gironina o el grup Tramuntana.

L’evolució del grup segueix el reflex dels temps, les famílies surten de cap de setmana en cotxe i ja no es fan tantes activitats al barri. El 1998, encara es programen nombroses actuacions als centres gironins. Serà el darrer any que actuen conjuntament.

Després dels Xics, l’any 2001 s’inicia a Sarrià de Ter un nou grup de cant coral, “Els Cantaires de Sarrià”, que enguany celebren els seus 10 anys cantant. A Sarrià hi ha poca tradició musical, però hi ha gent que fa música, que n’entén i convé recordar, per la nostra història i per la nostra identitat, tots aquells qui amb pocs mitjans i molta voluntat, ens han ofert vetllades musicals.
Última actualització ( Dimarts, 10 de Gener de 2012 08:32 )
 
Homenatge als XICS de Sarrià de Dalt
Escrit per Roger Casero   
Dimarts, 10 de Gener de 2012 07:54

Targetó de l'homenatge als XICS de Sarrià de Dalt 

El proper dissabte 14 de gener a les 19h al Centre Cultural i Parroquial Mn Domingo Casanellas de Sarrià de Dalt es farà un homenatge al grup "Els Xics de Sarrià de Dalt", grup impulsat per Salvador Muñoz que entre el 1970 i el 1999 va tenir una diversa i interessant activitat musical i formativa.

Comptarem amb l'actuació del grup garrotxí de folk "Sol i Serena".

Al darrer número de la revista Parlem de Sarrià , la número 78, publiquem un article de Marcel Muñoz, fill d'en Salvador Muñoz, que relata la història, trajectòria i vivències del grup "Els Xics de Sarrià de Dalt".

L'homenatge als Xics l'organitza GERDS de Ter amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sarrià de Ter.

L'homenatge als Xics és un acte obert i gratuït per a tothom!

Última actualització ( Dimarts, 03 de Abril de 2012 14:28 )
 
Revista núm. 77 ja disponible
Escrit per Administrator   
Divendres, 16 de Setembre de 2011 00:00

Ja podeu trobar, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital. A partir d' avui ja està disponible el número 77 de Parlem de Sarrià en format PDF. Per a llegir-la, només heu d' anar a la secció "Revistes PDF" del menú superior i allà mateix la trobareu. ¡Gaudiu-la!

 

Última actualització ( Dissabte, 17 de Setembre de 2011 15:17 )
 
Revista núm. 76 ja disponible
Escrit per Administrator   
Diumenge, 19 de Juny de 2011 00:00

Ja podeu trobar, una vegada més, la revista número 76 de Parlem de Sarrià en format PDF. Per a llegir-la, només heu d' anar a la secció "Revistes PDF" del menú superior i allà mateix la trobareu. ¡Gaudiu-la!

 

Última actualització ( Diumenge, 19 de Juny de 2011 15:01 )
 
Revista núm. 75 ja disponible
Escrit per Administrator   
Dilluns, 14 de Març de 2011 00:00

Ja podeu trobar, com de costum,  la revista número 75 de Parlem de Sarrià en format PDF. Només heu d' anar a la secció "Revistes PDF" del menú superior. ¡Gaudiu-la!

 

Última actualització ( Dilluns, 14 de Març de 2011 21:16 )
 
Revista núm. 74 ja disponible
Escrit per Administrator   
Dimecres, 08 de Desembre de 2010 00:00

Ja podeu trobar gratuïtament la revista número 74 de Parlem de Sarrià en format PDF, a la secció "Revistes PDF" del menú superior. ¡Disfruteu-la!

 

Última actualització ( Dilluns, 14 de Març de 2011 21:14 )
 
Revista núm. 73 ja disponible
Escrit per Administrator   
Dimarts, 14 de Setembre de 2010 00:00

Ja podeu trobar gratuïtament la revista número 73 de Parlem de Sarrià en format PDF, a la secció "Revistes PDF" del menú superior. ¡Disfruteu-la!

 

Última actualització ( Dimarts, 14 de Setembre de 2010 17:10 )
 
Revista núm. 72 ja disponible
Escrit per Administrator   
Dimecres, 17 de Març de 2010 00:00

Ja podeu trobar gratuïtament la revista número 72 de Parlem de Sarrià en format PDF, a la secció "Revistes PDF" del menú superior. ¡Disfruteu-la!

 

Última actualització ( Dimarts, 22 de Juny de 2010 14:52 )
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Fi >>

Pàgina 6 de 8