Bloc


Ja pots llegir la revista 84 des del teu ordinador! PDF Imprimir Correu
Escrit per Administrator   
Dimecres, 13 de Març de 2013 00:00

Hem penjat, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital des de la nostra pàgina d'Issuu. A partir d'avui ja està pots llegir el número 84 de Parlem de Sarrià des de la pestanya "Les revistes". Gaudeix-la!

A més, no cal descarregar la revista al teu ordinador: la pots llegir des de la mateixa pàgina. 

  

Última actualització ( Divendres, 28 de Juny de 2013 16:41 )
 
Editorial "Parlem de Sarrià" núm. 82: Festa Major, POUM i molt més! PDF Imprimir Correu
Escrit per Roger Casero   
Dijous, 27 de Desembre de 2012 09:30
Dins d’un número eminentment festiu com ha de ser el dedicat a la Festa Major i al Bateig dels Gegants de la veïna població de Santa Eugènia de Ter, exmunicipi independent, ara barri de Girona, destaquen altres aspectes més seriosos de la dinàmica del nostre poble.

Per una banda, l’aprovació inicial del POUM, una tramitació complexa i sobretot tardana en la seva elaboració. D’aquest tema en parlen l’alcalde Roger Torrent i el regidor de l’oposició Roger Casero. És un èxit aconseguir que el procés vegi la llum i també aprovar-lo per unanimitat. Ara bé, això no és motiu perquè a l’hora d’exposar-lo al públic es faci de manera superficial sense entrar en els detalls de cada polígon, deixant que els veïns i veïnes s’espavilin en la defensa dels seus drets quan aquests resulten perjudicats, sense que ningú s’assabenti dels motius pels quals els tècnics i els polítics han adoptat determinades decisions.

No és de rebut que ens esgargamallem demanant un referèndum per la independència i no puguem opinar sobre qüestions de vital importància veïnal. Està bé que posem els pilars i l’energia cap a una nova era, que ens il·lusioni aquest repte, però no oblidem la política petita. El cas del POUM n’ és un clar exemple ja que no s’ha estimulat la participació perquè no ha interessat políticament, però en d’altres temes menors, igual d’importants per enfortir les relacions veïnals, com la creació dels consells consultius, passa el temps, tot són bones intencions i regna el silenci.

No és així com es dignifica la política i sobretot si pensem en quina mena d’estat volem construir: volem una democràcia delegada, com fins ara, o volem una democràcia més participativa?

Dins d’aquest número es produeix un altra coincidència: la celebració del Mulla’t i l’entrevista al qui fou entrenador de natació de l'ADC Sarrià de Dalt, en Xavi Pérez. Llegiu amb atenció l’entrevista de Marcel Muñoz i convindreu amb nosaltres que a n’en Xavi Pérez se li deu un homenatge.
Última actualització ( Dijous, 27 de Desembre de 2012 09:34 )
 
Ja pots llegir la revista 82 des del teu ordinador! PDF Imprimir Correu
Escrit per Administrator   
Dijous, 20 de Desembre de 2012 00:00

Hem penjat, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital des de la nostra pàgina d'Issuu. A partir d avui ja està pots llegir el número 82 de Parlem de Sarrià des de la pestanya "Les revistes". Gaudeix-la!

A més, no cal descarregar la revista al teu ordinador: la pots llegir des de la mateixa pàgina. 

Última actualització ( Dijous, 20 de Desembre de 2012 19:11 )
 
Editorial "Parlem de Sarrià" núm 81: "Escola verda" PDF Imprimir Correu
Escrit per Roger Casero   
Dissabte, 22 de Setembre de 2012 16:54

Escola verda

De cop i volta, mercès a la diligència de la professora i cap d’estudis del CEIP Montserrat, Engràcia Bramon, ens assabentem que la nostra escola porta deu anys complint amb els manaments d’Escola Verda, ensenyant i educant als nens i nenes de Sarrià de Ter en el reciclatge, en l’estima per la natura, en participar en programes de la millora i conservació del patrimoni natural i cultural, en el manteniment d’un hort escolar...

Del començament del projecte se’n feia ressò la revista Parlem de Sarrià n. 46, del setembre del 2003, un projecte derivat de l’Agenda 21 Local i del pla d’Acció Local per la sostenibilitat que el municipi de Sarrià de Ter ja havia realitzat. Ens deien l’Engràcia i la Montse Seguí en aquells inicis: “Ser escola verda és un canvi d’actitud i d’hàbits. Vol dir en definitiva, posar-se a caminar i sumar el que faig jo amb el que fas tu. Les petites coses que podem fer a casa, a l’escola al carrer, al poble...potser no faran el forat de la capa d’ozó més petit ni salvarà la selva amazònica, però de ben segur millorarà l’espai on vivim. És un compromís de tots! “

No podem més que agrair a l’escola de Sarrià de Ter tots aquests anys de feina perseverant en l’ensenyament de les petites pràctiques ambientals, que han arrelat en moltes famílies del poble mercès l’impuls dels nens i nenes. En aquest número trobareu a més, dues mostres de l’activitat educativa en l’àmbit participatiu i social que realitza l’escola: l’una, els plens infantils, on els alumnes de cinquè i sisè fan les seves demandes al batlle, moltes d’elles relacionades amb el reciclatge i la neteja de l’espai urbà o del manteniment de les escultures que apadrinen; l’altra el concurs dels premis literaris St. Jordi, narracions i poemes entorn de l’estalvi energètic, tot aprofitant que enguany és l’any de les energies renovables. L’educació ambiental és una constant, pluja fina del dia a dia que porten a terme els professors i professores de la nostra escola amb voluntat d’implementar hàbits saludables però sobretot que fomentin la convivència.

Al darrera de molts projectes del CEIP Montserrat, fent, construint, creant, comunicant, trobem la professora Engràcia Bramon, que enguany es jubila. La nostra estimada Engràcia forma part del col·lectiu de l’escola Montserrat des de l’any 1980 i, n’estem segurs, és una de les mestres més apreciades per més d’una generació d’alumnes sarrianencs i santjulianencs de qui han après bones pràctiques ambientals i de ciutadania.

 

Última actualització ( Dissabte, 22 de Setembre de 2012 16:58 )
 
Ja pots llegir la revista 81 des del teu ordinador! PDF Imprimir Correu
Escrit per Administrator   
Dissabte, 22 de Setembre de 2012 00:00

Hem penjat, una vegada més, la revista Parlem De Sarrià en edició digital des de la nostra pàgina d'Issuu. A partir d avui ja està pots llegir el número 81 de Parlem de Sarrià des de la pestanya "Les revistes". Gaudeix-la!

A més, no cal descarregar la revista al teu ordinador: la pots llegir des de la mateixa pàgina. 

 

Última actualització ( Dissabte, 22 de Setembre de 2012 17:54 )
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Fi >>

Pàgina 5 de 12